Jajka faszerowane awokado


 

Pomysłów na faszerowane jajka, które będą królować na naszych wielkanocnych stołach jest wiele. Połówki jajek można faszerować np.: pastą z tuńczyka i twarogu lub szynką i szczypiorkiem. Ilu kucharzy, tyle pomysłów 😉 Każdy ma swój ulubiony i sprawdzony przepis, do którego chętnie wraca. Dzisiaj prezentuję prosty i pyszny przepis na jajka faszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki i odrobiny chili. Skusicie się? 🙂

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 1 płaska łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • szczypta chili

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać miąższ z awokado i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i kolendrę. Wymieszać. Doprawić solą i chili. Gotowym farszem wypełnić połówki białek i od razu podawać, ponieważ awokado po jakimś czasie ściemnieje.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem




 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Jajka faszerowane awokado