Jajka faszerowane wędzonym łososiem


Jajka faszerowane wędzonym łososiem to pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. Farsz to drobniutko pokrojony wędzony łosoś, mielony twaróg, koperek oraz majonez. Prosto i efektownie 🙂

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g mielonego twarogu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 pełna łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać mielony twaróg, drobno posiekanego łososia, majonez i koperek. Wymieszać rozgniatając widelcem. Następnie doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełnić połówki jajek.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Pasta wędzonej ryby i jajek

Jajka zięcia


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarz do “Jajka faszerowane wędzonym łososiem