Jajka faszerowane wędzonym łososiem to pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. Farsz to drobniutko pokrojony wędzony łosoś, mielony twaróg, koperek oraz majonez. Prosto i efektownie 🙂
Składniki na jajka faszerowane wędzonym łososiem:
- 6 jajek
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g mielonego twarogu
- 3 łyżki majonezu
- 1 pełna łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie jajek faszerowanych wędzonym łososiem:
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać mielony twaróg, drobno posiekanego łososia, majonez i koperek. Wymieszać rozgniatając widelcem. Następnie doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełnić połówki jajek.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
Pyszne! 🙂