Pasta z wędzonej ryby i jajek z dodatkiem ogórków kiszonych, cebulki i natki pietruszki. Pyszna i prosta pasta śniadaniowa 🙂 Przygotowałam ją z wędzonego pstrąga, ale może być też np. makrela lub inna biała ryba.
Składniki:
- 1 wędzona ryba (użyłam pstrąga, 350 g)
- 4 jajka
- 3 ogórki kiszone
- 1 malutka cebulka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 – 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie pasty z wędzonej ryby i jajek:
Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać (aby było szybciej można rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków 😉 )
Rybę obrać ze skóry i usunąć ości. Rozdrobnić na małe kawałeczki i przełożyć do miseczki. Dodać jajka, drobno posiekaną cebulkę oraz ogórki kiszone i natkę pietruszki. Następnie dołożyć majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: