Pasta z wędzonej ryby i jajek


Pasta z wędzonej ryby i jajek z dodatkiem ogórków kiszonych, cebulki i natki pietruszki. Pyszna i prosta pasta śniadaniowa 🙂 Przygotowałam ją z wędzonego pstrąga, ale może być też np. makrela lub inna biała ryba.

Pasta z wędzonej ryby i jajek

Składniki:

  • 1 wędzona ryba (użyłam pstrąga, 350 g)
  • 4 jajka
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 malutka cebulka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 – 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać (aby było szybciej można rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków 😉 )

Rybę obrać ze skóry i usunąć ości. Rozdrobnić na małe kawałeczki i przełożyć do miseczki. Dodać jajka, drobno posiekaną cebulkę oraz ogórki kiszone i natkę pietruszki. Następnie dołożyć majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta z wędzonego łososia i twarogu

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Tapenada z czarnych oliwek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *