Dzisiaj pasta jajeczna z tuńczykiem na śniadanie. Banalnie prosta do przygotowania i pyszna. Idealna dla zabieganych! Polecam również wypróbować pastę jajeczną z suszonymi pomidorami oraz pastę jajeczną ze szczypiorkiem.
Pasta jajeczna z tuńczykiem – składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (175 g)
- 4 jajka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/2 ząbka czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie pasty jajecznej z tuńczykiem:
Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do miseczki i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: