Pasta jajeczna z tuńczykiem


Dzisiaj pasta jajeczna z tuńczykiem na śniadanie. Banalnie prosta do przygotowania i pyszna. Idealna dla zabieganych! Polecam również wypróbować pastę jajeczną z suszonymi pomidorami oraz pastę jajeczną ze szczypiorkiem.

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem – składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (175 g)
  • 4 jajka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 ząbka czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie pasty jajecznej z tuńczykiem:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do miseczki i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *