Pasta z tuńczyka


Ekspresowa pasta z tuńczyka i twarogu to świetne smarowidło na pieczywo i w dodatku pyszne. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę! Kanapki proponuję posypać odrobiną posiekanej natki pietruszki. Polecam 🙂

Pasta z tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (175 g)
  • 150 g twarogu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem

Pasta z twarogu, mięty i bazylii

Hummus

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami

Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarz do “Pasta z tuńczyka

  • Photopolis

    Świetny artykuł. W trakcie poszukiwania w internecie potrzebnych informacji trafiłam na ten artykuł. Wielu osobom wydaje się, że mają odpowiednią wiedzę na poruszany przez siebie temat, ale niestety tak nie jest. Stąd też moje ogromne zaskoczenie. Świetny artykuł. Koniecznie będę polecał to miejsce i często tu zaglądał, aby zobaczyć nowe artykuły.