Ekspresowa pasta z tuńczyka i twarogu to świetne smarowidło na pieczywo i w dodatku pyszne. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę! Kanapki proponuję posypać odrobiną posiekanej natki pietruszki. Polecam 🙂
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju (175 g)
- 150 g twarogu
- 1 łyżeczka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
→ Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem
→ Pasta z twarogu, mięty i bazylii
→ Hummus
→ Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami
→ Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce