Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem


Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku. Pięknie się prezentują i wyjątkowo smakują 🙂

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka
  • 130 g twarogu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół (wzdłuż) i wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć, dodać żółtka, twaróg, majonez i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem i wypełnić połówki białek.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Różowe jajka faszerowane botwinką i kozim serem

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Jajka zięcia

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *