Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła smakują wyjątkowo i robi się je błyskawicznie. To prosta i efektowna przekąska nie tylko na Wielkanoc 🙂
Składniki:
- 6 dużych jajek
- 25 g kiełków brokuła + do ozdoby
- 100 g wędzonego łososia
- 3 łyżki majonezu
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekanego wędzonego łososia, majonez oraz kiełki brokuła. Wymieszać i doprawić pieprzem. Gotowym farszem wypełnić połówki jajek i udekorować kiełkami brokuła.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
→ Jajka faszerowane wędzonym łososiem
→ Różowe jajka faszerowane botwinką i kozim serem