Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła


Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła smakują wyjątkowo i robi się je błyskawicznie. To prosta i efektowna przekąska nie tylko na Wielkanoc 🙂

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła

Składniki:

  • 6 dużych jajek
  • 25 g kiełków brokuła + do ozdoby
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekanego wędzonego łososia, majonez oraz kiełki brokuła. Wymieszać i doprawić pieprzem. Gotowym farszem wypełnić połówki jajek i udekorować kiełkami brokuła.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Różowe jajka faszerowane botwinką i kozim serem

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *