Tortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem


Tortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora, czerwonej cebuli oraz sosu majonezowo – musztardowego. Idealna zarówno na obiad jak i na kolację. Pycha! 🙂

Tortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiemTortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem

Składniki:

  • 5 tortilli
  • stripsy z kurczaka (←klik)
  • 100 g wędzonego boczku (cienkie plasterki)
  • sałata lodowa
  • 2 pomidory
  • 1 mała czerwona cebula

Sos majonezowo – musztardowy:

  • 4 pełne łyżki majonezu
  • 2 pełne łyżeczki musztardy
  • szczypta cukru
  • sól (opcjonalnie)
  • pieprz

Przygotowanie:

Na patelni zrumienić z dwóch stron plasterki boczku.

Składniki na sos przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać.

Tortille podgrzać. Na środek (wzdłuż) położyć porwane liście sałaty, potem stripsy z kurczaka, zrumieniony boczek, około 3 łyżeczek sosu majonezowo – musztardowego, plasterki pomidora i pokrojoną w piórka cebulę. Dolną część tortilli podwinąć, następnie zwinąć ciasno w rulon. Można dodatkowo podgrzać je w piekarniku lub na suchej patelni.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Stripy z kurczaka

Fajita z kurczakiem

Burger z kurczakiem, boczkiem i domowym sosem Kentucky Gold

Burger wołowy z grillowaną cebulą

Burger rybny (fishburger)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *