Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru


Smoothie z batatów, soku pomarańczowego, świeżego imbiru i soku z limonki. Pyszne, pożywne i ma piękny pomarańczowy kolor. Jeśli nie próbowaliście takiego połączenia, to… DO DZIEŁA 😉 Bardzo polecam!

Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru

Składniki:

  • 1 szklanka puree z batata
  • 2 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • sok wyciśnięty z 1/2 limonki
  • około 2 cm świeżego imbiru

Przygotowanie:

Bataty obrać, pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 15 – 20 minut. Uważać żeby nie przypiec! Odmierzyć jedną szklankę i przełożyć do kielicha blendera. Wlać sok pomarańczowy, sok z limonki i obrany, pokrojony imbir. Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Mango lassi

Smoothie z jarmużu, banana i jabłka

Smoothie pomarańczowo – dyniowe z imbirem

Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych

Zupa krem z batata z rozmarynem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *