Mango lassi


Mango lassi to napój charakterystyczny dla kuchni indyjskiej. Przyrządzany jest na bazie mango, wody, jogurtu i spożywany najczęściej w upalne dni. Do przygotowania takiego koktajlu należy użyć mocno dojrzałego mango, w przeciwnym razie nie będzie aż tak smaczny. Polecam 🙂

Mango lassi

Składniki:

  • 2 średnie dojrzałe mango
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • 1-2 łyżki miodu
  • szczypta kardamonu

Przygotowanie:

Mango obrać, wyciąć miąższ i przełożyć do blendera. Dodać jogurt, wodę, miód i szczyptę kardamonu. Dokładnie zmiksować. Jeżeli chcecie bardziej rzadki koktajl, dolejcie więcej wody.

Smacznego 🙂




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *