Crumble z brzoskwiniami i budyniem


Crumble z brzoskwiniami i budyniem to pyszny i prosty deser na gorąco, który umili niejedno popołudnie 🙂

Crumble z brzoskwiniami i budyniemCrumble z brzoskwiniami i budyniem

Składniki:

  • 5 dojrzałych brzoskwiń
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń waniliowy

Kruszonka:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 90 g masła
  • 1/2 szklanki cukru

Przygotowanie:

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę i wymieszać z cukrem.

Kruszonka:

Masło roztopić i ostudzić. Do miseczki wsypać mąkę, płatki owsiane i cukier. Następnie wlać ostudzone masło i wszystko rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka.

Pokrojone brzoskwinie z cukrem przełożyć do kokilek, nałożyć na nie warstwę budyniu, wierzch posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Crumble z nektarynkami i malinami

Truskawki zapiekane pod kruszonką z mąki ryżowej

Crumble z gruszkami

Brzoskwinie pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów nerkowca

Śliwki pod migdałową kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *