Crumble z brzoskwiniami i budyniem to pyszny i prosty deser na gorąco, który umili niejedno popołudnie 🙂
Crumble z brzoskwiniami i budyniem
Składniki:
- 5 dojrzałych brzoskwiń
- 2 łyżki cukru
- 1 budyń waniliowy
Kruszonka:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 90 g masła
- 1/2 szklanki cukru
Przygotowanie:
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Brzoskwinie umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę i wymieszać z cukrem.
Kruszonka:
Masło roztopić i ostudzić. Do miseczki wsypać mąkę, płatki owsiane i cukier. Następnie wlać ostudzone masło i wszystko rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka.
Pokrojone brzoskwinie z cukrem przełożyć do kokilek, nałożyć na nie warstwę budyniu, wierzch posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
→ Crumble z nektarynkami i malinami
→ Truskawki zapiekane pod kruszonką z mąki ryżowej
→ Brzoskwinie pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów nerkowca