Koktajl truskawkowy z kefirem


Koktajl truskawkowy z kefirem – orzeźwiający i pyszny. Zamiast syropu klonowego można użyć np. syropu z agawy, miodu lub cukru pudru.

Koktajl truskawkowy z kefirem

Składniki na koktajl truskawkowy z kefirem:

  • 400 g truskawek
  • 450 g kefiru
  • 2 – 3 łyżki syropu klonowego (zależy jak bardzo słodkie są truskawki)

Przygotowanie koktajlu truskawkowego z kefirem:

Truskawki umyć i usunąć szypułki. Do pojemnika blendera wrzucić truskawki i wlać kefir. Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji i posłodzić syropem klonowym wedle uznania. Podawać schłodzony.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *