Crumble z nektarynkami i malinami


Crumble z nektarynkami i malinami, podane z dodatkiem lodów waniliowych. Obłędnie pyszne! 🙂 Banalnie prosty deser, który zachwyca smakiem. Zapewniam, że umili niejeden podwieczorek. Bardzo polecam!

Crumble z nektarynkami i malinami

Składniki:

  • 5 nektarynek
  • 250 g malin
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru

Kruszonka:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 90 g masła
  • 1/2 szklanki cukru

Dodatkowo:

  • lody waniliowe

Przygotowanie:

Kruszonka:

Masło roztopić i ostudzić. Do miseczki wsypać mąkę, płatki owsiane i cukier. Następnie wlać ostudzone masło i wszystko rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka.

Nektarynki umyć, osuszyć, pokroić w ósemki i przełożyć do miseczki. Dodać maliny, mąkę ziemniaczaną i cukier. Delikatnie wymieszać i przełożyć do kokilek, wierzch posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut. Podawać z lodami waniliowymi.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Truskawki zapiekane pod kruszonką z mąki ryżowej

Brzoskwinie pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów nerkowca

Śliwki pod migdałową kruszonką

Crumble z gruszkami

Crumble kokosowo – ananasowe z daktylami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *