Chipsy z tortilli


Chipsy z tortilli to idealna przekąska na imprezę, niezwykle prosta i smaczna. Można dodać swoje ulubione przyprawy, na które mamy ochotę albo upiec chipsy tylko z odrobiną soli i podać je z domowym dipem serowym, guacamole lub salsą fresca. Polecam! 🙂

Chipy z tortilli

Składniki:

  • 2 placki tortilli (o średnicy 25 cm)
  • 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
  • szczypta chili
  • sól

Przygotowanie:

Do miseczki wlać oliwę z oliwek. Dodać przyprawy i wymieszać. Za pomocą pędzelka posmarować tortille z obu stron (jak najcieniej !). Następnie każdy placek tortilli pociąć na 12 trójkątów i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 6 – 8 minut.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Pieczona ciecierzyca

Chipsy z jarmużu

Chipsy z plantana

Paluchy z ciasta francuskiego z pesto

Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

3 komentarzy do “Chipsy z tortilli