Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka 😉
Składniki:
- cienkie kabanosy
- ciasto francuskie
- 1 jajko
- czerwony pieprz
Dip:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu „Kotlin” Czosnek-Bazylia
- 1 łyżka musztardy
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać wąskie paseczki. Owijać nimi kabanosy, dociskając końce ciasta. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Jajko rozbełtać i za pomocą pędzelka posmarować kabanosy. Posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 7 minut.
Dip:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać w nim kabanosy i wcinać! 😉
Smacznego 🙂
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
To też może Cię zainteresować:

Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym
Świetna przekąska 🙂