Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pietruszki z dodatkiem jabłka, cebulki i koperku. Prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu 🙂
Składniki:
- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1 duża marchewka
- 1 średnia pietruszka
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 2 pełne łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej, marchewki i pietruszki:
Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski. Wrzucić obrane i starte na dużych oczkach jabłko, marchewkę i pietruszkę. Następnie dodać posiekany koperek, drobno posiekaną cebulę, majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i cukier. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: