Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pietruszki


Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pietruszki z dodatkiem jabłka, cebulki i koperku. Prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu 🙂

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pietruszki

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • 2 pełne łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski. Wrzucić obrane i starte na dużych oczkach jabłko, marchewkę i pietruszkę. Następnie dodać posiekany koperek, drobno posiekaną cebulę, majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i cukier. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki

Surówka z białej kapusty i selera z orzechami włoskimi i daktylami

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka Colesław

Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *