Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki


Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki z dodatkiem koperku to bardzo smaczny dodatek do obiadu. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego, surówka będzie mniej kaloryczna. Przygotujecie ją w mgnieniu oka 😉

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pora
  • 1 duża marchewka
  • 2 pełne łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski.

Pora umyć, odciąć część z korzeniem oraz zielonymi liśćmi. Przekroić wzdłuż, cieniutko pokroić i przełożyć do miski z kapustą. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę, posiekany koperek, majonez, śmietanę, sok z cytryny i cukier. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem

Surówka z białej kapusty i selera z orzechami włoskimi i daktylami

Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą

Surówka Colesław

Surówka z marchewki i jabłka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *