Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem to prosty i zdrowy dodatek do obiadu. Szybko się ją przygotowuje i świetnie smakuje. Na blogu znajdziecie również inspiracje na inne pyszne surówki. Zachęcam zerknąć 😉
Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem
Składniki:
- 1/2 średniej główki białej kapusty
- 2 duże marchewki
- 1 malutka cebula
- 1 mały pęczek koperku
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- około 2 łyżeczki cukru
- 3 – 4 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki z białej kapusty z marchewką:
Kapustę cienko poszatkować, lekko posolić i wymieszać. Dodać startą marchewkę, drobno posiekaną cebulkę, olej rzepakowy, cukier, sok z cytryny i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na około 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
zjadłbym