Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem


Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem to prosty i zdrowy dodatek do obiadu. Szybko się ją przygotowuje i świetnie smakuje. Na blogu znajdziecie również inspiracje na inne pyszne surówki. Zachęcam zerknąć 😉

Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem

Składniki:

  • 1/2 średniej główki białej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 1 malutka cebula
  • 1 mały pęczek koperku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • około 2 łyżeczki cukru
  • 3 – 4 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę cienko poszatkować, lekko posolić i wymieszać. Dodać startą marchewkę, drobno posiekaną cebulkę, olej rzepakowy, cukier, sok z cytryny i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na około 30 minut aby smaki się przegryzły.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

→ Surówka Colesław

Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą

Surówka z białej kapusty i selera z orzechami włoskimi i daktylami

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z marchewki i jabłka


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarz do “Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem