Surówka z marchewki i jabłka


Prosta surówka z marchewki z dodatkiem jabłka, którą każdy z nas zna i przygotowuje na swój ulubiony sposób. Zamiast śmietany można dodać jogurtu naturalnego, majonezu lub odrobiny oleju. Idealnie będzie komponować się np. z rodzynkami 🙂

Surówka z marchewki i jabłka

Składniki:

  • 4 duże marchewki (około 700 g)
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • około 2 łyżek soku z cytryny
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Marchewki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać śmietanę lub jogurt i sok z cytryny. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Smacznego 🙂


Zapisz


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

2 komentarzy do “Surówka z marchewki i jabłka