Omlet z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to pomysł na pożywne i wegetariańskie śniadanie lub kolację. Prosto i pysznie!
Omlet z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
- 5 jajek
- 5 łyżek mleka
- około 10 pomidorków koktajlowych
- 1/2 awokado
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie omletu z awokado, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi:
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Wrzucić drobno posiekany czosnek i lekko posiekany szpinak. Chwilkę smażyć mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Do miseczki wbić jajka, dodać mleko, sól, pieprz i roztrzepać. Wrzucić zawartość patelni, pokrojone w małą kostkę awokado i wymieszać.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wlać masę jajeczną. Następnie poukładać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażyć na malutkim ogniu pod przykryciem, aż masa się zetnie. Gotowy omlet pokroić w trójkąty.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: