Domowy budyń kokosowy z malinami to pomysł na prosty i pyszny deser lub drugie śniadanie. Najlepiej smakuje z dodatkiem ulubionych owoców np. malin, truskawek lub ananasa. Polecam! 🙂
Składniki:
- 600 ml mleka kokosowego
- 1/2 szklanki cukru
- 6 żółtek
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- owoce np. maliny, truskawki lub ananas
Przygotowanie budyniu kokosowego:
Zagotować 1 szklankę mleka kokosowego. Resztę mleka, mąkę ziemniaczaną, cukier i żółtka dokładnie zmiksować. Powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu energicznie mieszając, aż budyń zgęstnieje. Następnie przełożyć do salaterek i udekorować owocami.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
Czy z takiego budyniu można zrobić krem budyniowy do przełożenia tortu?
Tak