Pasta z orzechów włoskich


Pasta z uprażonych orzechów włoskich to świetny dodatek do ciast, deserów, owsianek, napojów, sosów i dressingów. Zastosowań jest mnóstwo! I na dodatek banalnie prosta do przygotowania, tak jak Tahini. Pasta jest aromatyczna, zdrowa i nie znajdziemy w niej żadnych sztucznych dodatków.

Do jej przygotowania najlepiej użyć mocny blender kielichowy, przy ręcznym będzie potrzeba trochę cierpliwości 😉

Pasta z orzechów włoskich

Składniki:

  • 3 szklanki orzechów włoskich

Przygotowanie:

Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Przełożyć na ręcznik kuchenny i pocierać, aby zeszła skórka (całkiem nie zejdzie). Następnie przełożyć do kielicha blendera i mocno zmielić, aż konsystencja stanie się lejąca.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Tahini

Pasta figowa z orzechami włoskimi

Kawa z białą czekoladą i tahini

Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi

Mleko migdałowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *