Kawa z białą czekoladą i tahini


Aromatyczna i przepyszna kawa z białą czekoladą i tahini, czyli pastą sezamową. Genialne połączenie! To przepis dla tych, którzy lubią kawowe eksperymenty. Oczywiście udane 😉 Białej czekolady można dać więcej lub mniej, to zależy od Waszych upodobań. Gorąco polecam 🙂

Kawa z białą czekoladą i tahini

Składniki:

  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • 80 g białej czekolady
  • 1 łyżka tahini

Dodatkowo:

  • bita śmietana
  • uprażone ziarna sezamu

Przygotowanie:

W rondelku zagotować wodę i wyłączyć gaz. Dodać posiekaną czekoladę, kawę rozpuszczalną i tahini.  Mieszać, aż czekolada się rozpuści i składniki się połączą. Następnie przelać do filiżanek, udekorować bitą śmietaną i posypać uprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu.

Smacznego 🙂

 




 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *