Aromatyczna i przepyszna kawa z białą czekoladą i tahini, czyli pastą sezamową. Genialne połączenie! To przepis dla tych, którzy lubią kawowe eksperymenty. Oczywiście udane 😉 Białej czekolady można dać więcej lub mniej, to zależy od Waszych upodobań. Gorąco polecam 🙂
Kawa z białą czekoladą i tahini
Składniki:
- 2 szklanki wrzącej wody
- 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
- 80 g białej czekolady
- 1 łyżka tahini
Dodatkowo:
- bita śmietana
- uprażone ziarna sezamu
Przygotowanie:
W rondelku zagotować wodę i wyłączyć gaz. Dodać posiekaną czekoladę, kawę rozpuszczalną i tahini. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i składniki się połączą. Następnie przelać do filiżanek, udekorować bitą śmietaną i posypać uprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu.
Smacznego 🙂