Koktajl mleczny Pumpkin Spice to bardzo prosty do przygotowania napój na bazie mleka z dodatkiem syropu dyniowego. Aromatyczny, bardzo smaczny, idealny na jesienne popołudnia. I przede wszystkim do zrobienia w zaledwie kilka minut!
Ten jesienny smakołyk można podawać na zimno lub na gorąco, obydwie wersje są fantastyczne w smaku. Na zimno wystarczy wymieszać mleko z syropem dyniowym, wrzucić kilka kostek lodu i udekorować bitą śmietaną oprószoną cynamonem. Ilość syropu dyniowego można dostosować do własnych upodobań, dodać więcej lub mniej. Mleko też nie musi być krowie, świetnie sprawdzi się np. owsiane lub z nerkowców. W wersji na gorąco należy spienić mleko lub podgrzać w garnuszku, następnie wlać syrop Pumpkin Spice i wymieszać. Gotowe! Powstaje wtedy przyjazna dzieciom bezkofeinowa wersja Pumpkin Spice Latte 😉
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 2 – 3 łyżki syropu dyniowego Pumpkin Spice
Dodatkowo:
- bita śmietana
- kostki lodu
- cynamon do oprószenia
Koktajl mleczny Pumpkin Spice – przygotowanie
Wersja na zimno:
Do szklanki wrzucić kostki lodu. Mleko wymieszać z syropem dyniowym i wlać do szklanki. Następnie udekorować bitą śmietaną i oprószyć cynamonem.
Wersja na gorąco:
Mleko spienić lub podgrzać w garnuszku, wlać syrop dyniowy Pumpkin Spice i wymieszać. Na koniec udekorować bitą śmietaną i oprószyć cynamonem.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: