Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem


Dzisiaj kolejna pasta, która urozmaici każdą kanapkę. Tym razem jest to pasta czerwonej fasoli z boczkiem, czosnkiem i odrobiną cząbru, dzięki któremu nabiera oryginalnego charakteru. Za sprawą kilku prostych składników można wyczarować coś pysznego. Mniam…

Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 45 g boczku (parzonego)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • mała szczypta cząbru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić drobno pokrojony boczek. Lekko zrumienić.

Fasolę odsączyć, dodać zrumieniony boczek, obrany ząbek czosnku i cząber. Zmiksować tak, aby były wyczuwalne małe kawałeczki fasoli. Następnie doprawić solą i pieprzem. Jeśli będzie za gęsta, dolać odrobinę wody lub zalewy, w której była fasola.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Pasta z ciecierzycy z pieczona papryką

Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów

Hummus

Tapenada z czarnych oliwek

Pasta z ciecierzycy i twarogu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *