Twarożek z ogórkiem i koperkiem oraz dodatkiem czosnku. Bardzo smaczny i delikatny dodatek na kanapki.
Twarożek z ogórkiem i koperkiem
Składniki:
- 250 g twarogu
- 3 średnie ogórki gruntowe
- 1 mały ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie twarożku z ogórkiem i koperkiem:
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko posolić, odstawić na kilka minut i odcisnąć.
Twaróg przełożyć do miseczki, dodać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gdyby twarożek wyszedł za suchy należy dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany.
Smacznego:)
To też może Cię zainteresować: