Twarożek z ogórkiem i koperkiem


Twarożek ze świeżymi ogórkami gruntowymi, koperkiem i czosnkiem. Bardzo smaczny i delikatny dodatek na kanapki.

Twarożek z ogórkiem i koperkiemTwarożek z ogórkiem i koperkiem

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 3 średnie ogórki gruntowe
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko posolić, odstawić na kilka minut i odcisnąć.

Twaróg przełożyć do miseczki, dodać odciśnięte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gdyby twarożek wyszedł za suchy należy dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany.

Smacznego:)

To też może Cię zainteresować:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pasta z wędzonego łososia i twarogu

Pasta z tuńczyka

Pasta z twarogu, mięty i bazylii

Pasta z twarogu, świeżej bazylii i suszonych pomidorów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *