Pyszne, letnie i zdrowe śniadanie, banalnie proste do przygotowania. W zasadzie to jest idealne nie tylko na śniadanie, ale również na kolację lub piknik. Kilka minut i gotowe! Jeśli lubicie pasty kanapkowe na bazie twarogu to polecam też np. pastę z twarogu i ciecierzycy, bazylii i mięty lub z dodatkiem suszonych pomidorów 🙂
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Składniki:
- 250 g twarogu
- mały pęczek rzodkiewek (lub 1/2 dużego)
- mały pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Twarożek przełożyć do miseczki, dodać posiekany szczypiorek i drobniutko pokrojoną rzodkiewkę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gdyby twarożek wyszedł za suchy należy dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany.
Smacznego:)
uwielbiam na śniadanie 🙂