Prosta pasta na kanapki z ugotowanej ciecierzycy i twarogu z dodatkiem czosnku, odrobiny limonki, oleju sezamowego i świeżej kolendry. To alternatywa dla pasztetów i różnego rodzaju innych smarowideł. Zdrowa, smaczna i bezmięsna. Spróbujcie 🙂
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 140 g twarogu
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody
- 1,5 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz kolendry zmiksować. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać odrobinę wody więcej.
Smacznego 🙂