Pasta z twarogu, świeżej bazylii i suszonych pomidorów


Jakiś czas temu robiłam podobną pastę z suszonych pomidorów. Dzisiejsza jest z dodatkiem kaparów, czosnku i świeżej bazylii. Uważam, że równie pyszna…

Pasta z twarogu i suszonych pomidorów

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 4 suszone pomidory w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz bazylii dokładnie zmiksować na gładką masę. Bazylię posiekać i dodać do pasty. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Pasta z wędzonej ryby i jajek

Pasta z cukinii, suszonych pomidorów i słonecznika

Pasta z tuńczyka

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pasta z twarogu, mięty i bazylii

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *