Prosta i uniwersalna sałatka z fetą, pomidorkami, kiełkami rzodkiewki i rukolą. Świetna do obiadu, na grilla lub jako samodzielny lekki posiłek.
Składniki:
- 1 garść rukoli
- 100 g sera feta
- około 10 pomidorków truskawkowych
- 20 g kiełków rzodkiewki
Dressing:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 pełna łyżka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Rukolę opłukać, osuszyć i przełożyć na półmisek. Dodać pokrojony w kosteczkę ser feta, przekrojone na pół pomidorki truskawkowe oraz kiełki rzodkiewki.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, doprawić solą i pieprzem. Wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
→ Sałatka z pomarańczami, figami, fetą i granatem
→ Surówka z ogórków i rzodkiewek
→ Sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą
→ Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem