Sałatka z fetą, pomidorkami i kiełkami rzodkiewki


Prosta i uniwersalna sałatka z fetą, pomidorkami, kiełkami rzodkiewki i rukolą. Świetna do obiadu, na grilla lub jako samodzielny lekki posiłek.

Sałatka z fetą, pomidorkami i kiełkami rzodkiewki

Składniki:

  • 1 garść rukoli
  • 100 g sera feta
  • około 10 pomidorków truskawkowych
  • 20 g kiełków rzodkiewki

Dressing:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 pełna łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Rukolę opłukać, osuszyć i przełożyć na półmisek. Dodać pokrojony w kosteczkę ser feta, przekrojone na pół pomidorki truskawkowe oraz kiełki rzodkiewki.

Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, doprawić solą i pieprzem. Wlać do sałatki i delikatnie wymieszać.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Sałatka z pomarańczami, figami, fetą i granatem

Surówka z ogórków i rzodkiewek

Sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą

Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem

→ Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *