Sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą


Pyszna i zdrowa sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą. Prosty i ekspresowy przepis na lekki posiłek. Polecam! 🙂

Sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą

Składniki:

  • garść rukoli
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (160 g)
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 awokado
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Rukolę umyć, osuszyć i przełożyć do miseczki.

Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i obrać. Miąższ pokroić na plasterki i przełożyć do miseczki z rukolą. Następnie dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, pokrojoną w cienkie piórka cebulę, kukurydzę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Sałatka z rukolą, awokado i jajkiem z sosem jogurtowo – słonecznikowym

Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami

Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce

Sałatka z awokado, szparagami i krewetkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.