Pudding chia mango lassi


Pudding chia mango lassi to pomysł na lekki i zdrowy deser lub śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny! Tak jak w przypadku napoju mango lassi trzeba użyć bardzo dojrzałego mango bo będzie niesmaczny. Polecam! 🙂

Pudding chia mango lassi

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe mango (po zmiksowaniu 400 ml)
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki wody mineralnej
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu

Dodatkowo:

  • mango do ozdoby
  • 1 marakuja

Przygotowanie:

Mango obrać, wyciąć miąższ i przełożyć do blendera. Dodać jogurt naturalny, wodę mineralną, miód i kardamon. Dokładnie zmiksować. Wsypać nasiona chia i wymieszać. Wstawić do lodówki na około 45 minut. Ponownie wymieszać, przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień udekorować pokrojonym w kosteczkę mango i miąższem z marakui.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Budyń jaglany z mango i marakują

Kokosowy pudding z chia

Smoothie z nektarynek, mleka owsianego i chia

Mango lassi

Smoothie bowl z mango, bananem i kardamonem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *