Pudding chia mango lassi to pomysł na lekki i zdrowy deser lub śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny! Tak jak w przypadku napoju mango lassi trzeba użyć bardzo dojrzałego mango bo będzie niesmaczny. Polecam! 🙂
Składniki:
- 1 duże dojrzałe mango (po zmiksowaniu 400 ml)
- 300 g jogurtu naturalnego
- 1/4 szklanki wody mineralnej
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki nasion chia
- 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
Dodatkowo:
- mango do ozdoby
- 1 marakuja
Przygotowanie puddingu chia mango lassi:
Mango obrać, wyciąć miąższ i przełożyć do blendera. Dodać jogurt naturalny, wodę mineralną, miód i kardamon. Dokładnie zmiksować. Wsypać nasiona chia i wymieszać. Wstawić do lodówki na około 45 minut. Ponownie wymieszać, przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień udekorować pokrojonym w kosteczkę mango i miąższem z marakui.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: