Dzisiaj kolejna pasta, która urozmaici każdą kanapkę. Tym razem jest to pasta czerwonej fasoli z boczkiem, czosnkiem i odrobiną cząbru, dzięki któremu nabiera oryginalnego charakteru. Za sprawą kilku prostych składników można wyczarować coś pysznego. Mniam…
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 45 g boczku (parzonego)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- mała szczypta cząbru
- sól
- pieprz
Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem – przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić drobno pokrojony boczek. Lekko zrumienić.
Fasolę odsączyć, dodać zrumieniony boczek, obrany ząbek czosnku i cząber. Zmiksować tak, aby były wyczuwalne małe kawałeczki fasoli. Następnie doprawić solą i pieprzem. Jeśli będzie za gęsta, dolać odrobinę wody lub zalewy, w której była fasola.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: