Lemoniada arbuzowa, czyli arbuzada to zdecydowanie orzeźwiający i letni napój. Równie pyszny jak klasyczna lemoniada. Skutecznie gasi pragnienie w gorące dni i przyjemnie chłodzi. A jak przygotować arbuzadę? Bardzo prosto. Wystarczy zmiksować miąższ arbuza z sokiem z limonki i wodą mineralną, opcjonalnie posłodzić i gotowe. Potem koniecznie schłodzić. Podawać z kostkami lodu i cieszyć się idealnym napojem 😉 Można też dodać kilka listów mięty.
Składniki:
- 1/2 mini arbuza
- sok wyciśnięty z 1/2 soczystej limonki (lub cytryny)
- 1/2 szklanki wody mineralnej
- 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu, cukru)
Dodatkowo:
- kostki lodu
Lemoniada arbuzowa – przygotowanie:
Arbuza pokroić, usunąć skórę i pestki. Następnie miąższ przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok z limonki, wodę mineralną i syrop z agawy lub inne słodzidło. Zmiksować, potem schłodzić w lodówce. Podawać z kostkami lodu.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: