Lemoniada arbuzowa – arbuzada


Lemoniada arbuzowa, czyli arbuzada to zdecydowanie orzeźwiający i letni napój. Równie pyszny jak klasyczna lemoniada. Skutecznie gasi pragnienie w gorące dni i przyjemnie chłodzi. A jak przygotować arbuzadę? Bardzo prosto. Wystarczy zmiksować miąższ arbuza z sokiem z limonki i wodą mineralną, opcjonalnie posłodzić i gotowe. Potem koniecznie schłodzić. Podawać z kostkami lodu i cieszyć się idealnym napojem 😉 Można też dodać kilka listów mięty.

Lemoniada arbuzowa - arbuzadaLemoniada arbuzowa – arbuzada

Składniki:

  • 1/2 mini arbuza
  • sok wyciśnięty z 1/2 soczystej limonki (lub cytryny)
  • 1/2 szklanki wody mineralnej
  • 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu, cukru)

Dodatkowo:

  • kostki lodu

Lemoniada arbuzowa – przygotowanie:

Arbuza pokroić, usunąć skórę i pestki. Następnie miąższ przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok z limonki, wodę mineralną i syrop z agawy lub inne słodzidło. Zmiksować, potem schłodzić w lodówce. Podawać z kostkami lodu.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *