Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto


Szaszłyki to szybki i atrakcyjnie wyglądający posiłek. Dzisiaj zrobiłam je z cukinią, kawałkami mintaja owiniętymi prosciutto, a wszystko posmarowałam smalczykiem roślinnym. Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoim aromatem, który podkreśla smak szaszłyków.

Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto

Składniki:

  • 2 filety z mintaja
  • 1 cukinia
  • 4 plasterki prosciutto
  • 3 łyżki ”Smakowitej pajdy” z cebulką i ziołami ogrodowymi
  • pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić wzdłuż na paseczki. Mintaja pokroić w kostkę szerokości paska cukinii i zawinąć w prosciutto. Nadziewać rybne paczuszki na patyczki do szaszłyków, przeplatając paseczkami cukini. ”Smakowitą pajdę” roztopić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować przygotowane szaszłyki. Doprawić pieprzem i grillować przez około 15 minut obracając od czasu do czasu i smarując roztopionym smalczykiem.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką

Szaszłyki z polędwiczek drobiowych z raitą

Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla

Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego

Boczek z grilla w stylu azjatyckim


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 komentarzy do “Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto