Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi, marchewką, pietruszką oraz jabłkiem. Idealna do obiadu, bardzo prosta do przygotowania i pyszna. I można ją zrobić o każdej porze roku 🙂
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi
Składniki:
- 1/2 dużej kapusty pekińskiej
- 2 średnie marchewki
- 1 średnia pietruszka
- 4 średnie ogórki kiszone
- 1 jabłko
- 3 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi:
Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski. Dodać starte na dużych oczkach ogórki kiszone. Marchewki, pietruszkę oraz jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i też wrzucić do miski z kapustą. Następnie dodać majonez i cukier. Dokładnie wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: