Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi


Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi, marchewką, pietruszką oraz jabłkiem. Idealna do obiadu, bardzo prosta do przygotowania i pyszna. I można ją zrobić o każdej porze roku 🙂

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymiSurówka z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi

Składniki:

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej z ogórkami kiszonymi:

Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski. Dodać starte na dużych oczkach ogórki kiszone. Marchewki, pietruszkę oraz jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i też wrzucić do miski z kapustą. Następnie dodać majonez i cukier. Dokładnie wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *