Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną


Kolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich. Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta do przygotowania. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję 🙂

Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną

Składniki:

Dodatkowo:

  • bita śmietana do dekoracji
  • 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy do szklanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy orzechami włoskimi.

Smacznego 🙂




To też może Cię zaint sować:

Kawa z białą czekoladą i tahini

Kawa z czekoladą i bitą śmietaną

Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną

Herbata korzenna

Mrożona czekolada z miętą i lodami waniliowymi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *