Pomysłów na faszerowane jajka, które będą królować na naszych wielkanocnych stołach jest wiele. Połówki jajek można faszerować np.: pastą z tuńczyka i twarogu lub szynką i szczypiorkiem. Ilu kucharzy, tyle pomysłów 😉 Każdy ma swój ulubiony i sprawdzony przepis, do którego chętnie wraca. Dzisiaj prezentuję prosty i pyszny przepis na jajka faszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki i odrobiny chili. Skusicie się? 🙂
Składniki:
- 6 jajek
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
- 1 płaska łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- szczypta chili
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać miąższ z awokado i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i kolendrę. Wymieszać. Doprawić solą i chili. Gotowym farszem wypełnić połówki białek i od razu podawać, ponieważ awokado po jakimś czasie ściemnieje.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
Wspaniale to wygląda, muszę takie mieć