Budyń jaglano – kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove


Budyń jaglano – kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove to pożywny fit deser lub słodkie śniadanie. Bardzo prosty do przygotowania i pyszny. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną w mleku kokosowym, zblendować i osłodzić cukrem kokosowym, dzięki któremu budyń nabiera karmelowego smaku i koloru. Łatwizna! 😉

Najprostszym sposobem na podanie budyniu jest przełożenie gorącego do salaterek i zjedzenie na ciepło (zdjęcie 1 i 2). Ale można też przełożyć go do małych foremek, schłodzić, wyjąć na talerzyk (zanurzając przez chwilę w gorącej wodzie) i zjeść na zimno (zdjęcie 3 i 4). Kwestia gustu 🙂

Budyń jaglano – kokosowy podałam ze świeżymi truskawkami i truskawkami w mlecznej czekoladzie oprószonymi pudrem truskawkowym od Allnutrition, czyli Frutilove Whole Fruits Strawberries in Milk Chocolate with Strawberry Powder. Jak większość produktów w sklepie SFD, nie zawierają cukru i tłuszczu palmowego, chemii ani konserwantów. Idealnie sprawdzą się do fit deserów lub jako przekąska o każdej porze dnia. Są przyjemnie kwaskowe i bardzo smaczne. To idealny zamiennik słodyczy!

Budyń jaglano – kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove

Budyń jaglano - kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove

Budyń jaglano - kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove

Budyń jaglano - kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove

Budyń jaglano - kokosowy z truskawkami w czekoladzie Frutilove

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 – 4 łyżki cukru kokosowego

Dodatkowo:

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i przełożyć do garnka. Wlać mleko kokosowe, wodę i zagotować. Ustawić najmniejszy ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut, często mieszając. Następnie dodać cukier kokosowy i za pomocą blendera zmiksować na gładki krem. Przełożyć do salaterek i zjeść na ciepło lub schłodzić i wyjąć na talerzyk (zanurzając przez chwilę w gorącej wodzie). Udekorować świeżymi truskawkami i truskawkami w mlecznej czekoladzie oprószonymi pudrem truskawkowym od Allnutrition.

Smacznego 🙂

« Powyższy artykuł jest sponsorowany »




To też może Cię zainteresować:

Deser jaglany z jagodami i bezą

Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem

Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu

Jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi

Dyniowy budyń orkiszowy z pomarańczą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *