Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem


Pyszne, letnie i zdrowe śniadanie, banalnie proste do przygotowania. W zasadzie to jest idealne nie tylko na śniadanie, ale również na kolację lub piknik. Kilka minut i gotowe! Jeśli lubicie pasty kanapkowe na bazie twarogu to polecam też np. pastę z twarogu i ciecierzycy, bazylii i mięty lub z dodatkiem suszonych pomidorów 🙂

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • mały pęczek rzodkiewek (lub 1/2 dużego)
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Twarożek przełożyć do miseczki, dodać posiekany szczypiorek i drobniutko pokrojoną rzodkiewkę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gdyby twarożek wyszedł za suchy należy dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub śmietany.

Smacznego:)

To też może Cię zainteresować:

Tapenada z czarnych oliwek

Pasta z twarogu, świeżej bazylii i suszonych pomidorów

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Ser smażony z kminkiem

 




 

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

image_pdfimage_print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem