Tortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora, czerwonej cebuli oraz sosu majonezowo – musztardowego. Idealna zarówno na obiad jak i na kolację. Pycha! 🙂
Tortilla ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem
Składniki:
- 5 tortilli
- stripsy z kurczaka (←klik)
- 100 g wędzonego boczku (cienkie plasterki)
- sałata lodowa
- 2 pomidory
- 1 mała czerwona cebula
Sos majonezowo – musztardowy:
- 4 pełne łyżki majonezu
- 2 pełne łyżeczki musztardy
- szczypta cukru
- sól (opcjonalnie)
- pieprz
Przygotowanie tortilli ze stripsami z kurczaka i chrupiącym boczkiem:
Na patelni zrumienić z dwóch stron plasterki boczku.
Składniki na sos przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać.
Tortille podgrzać. Na środek (wzdłuż) położyć porwane liście sałaty, potem stripsy z kurczaka, zrumieniony boczek, około 3 łyżeczek sosu majonezowo – musztardowego, plasterki pomidora i pokrojoną w piórka cebulę. Dolną część tortilli podwinąć, następnie zwinąć ciasno w rulon. Można dodatkowo podgrzać je w piekarniku lub na suchej patelni.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: