Muffiny migdałowe z czerwoną porzeczką


Muffiny migdałowe z czerwoną porzeczką to prosty pomysł na letni deser. Przygotowuje się je błyskawicznie i są bardzo smaczne. W sam raz dla niespodziewanych gości 😉

Muffiny migdałowe z czerwoną porzeczką

Muffiny migdałowe z czerwoną porzeczką

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka zmielonych migdałów
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka czerwonej porzeczki

Przygotowanie:

Do miski wbić jajka, dodać olej i wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem, zmielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Następnie połączyć zawartość misek i wymieszać tylko do połączenia składników. Wrzucić czerwoną porzeczkę i delikatnie wymieszać.

Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C  przez około 20 – 25 minut.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Muffiny z mango i cytrynowym lukrem

Muffiny z czarną porzeczką

Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką

Muffiny z malinami i białą czekoladą

Mini brownie migdałowe z gruszkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.