Likier kokosowy


Pyszny i kremowy likier kokosowy, który umili niejedno spotkanie. Jak go przygotować? Banalnie prosto i szybko, tak jak likier kajmakowy, który robiłam jakiś czas temu. Zero wysiłku i sto procent satysfakcji 😉 Polecam!

Likier kokosowy

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego)
  • 1 i 3/4 szklanki wódki (użyłam Bols)

Przygotowanie:

Do rondelka wlać mleko kokosowe i podgrzewać, ciągle mieszając, aż nie będzie grudek. Ostudzić. Następnie wlać mleko skondensowane i wódkę. Dokładnie wymieszać, przelać do butelki i schłodzić. Przed użyciem wstrząsnąć.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Likier kajmakowy

Lemoniada

Kawa z białą czekoladą i tahini

Mrożona herbata grejpfrutowa

Herbata korzenna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *