Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi to przekąska idealna na imprezę. Koreczki nie wymagają umiejętności kulinarnych i są ekspresowe do przygotowania, a połączenie smaków to strzał w dziesiątkę. Po prostu pycha!
Składniki:
- ser pleśniowy (np. Roquefort, Lazur)
- gruszka
- połówki orzechów włoskich
- wykałaczki
Przygotowanie:
Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Na wykałaczkę nadziewać kolejno: ser, gruszkę i połówkę orzecha włoskiego.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
→ Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem
→ Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla
→ Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur
→ Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym
→ Pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi