Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami


Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami włoskimi to przekąska idealna na imprezę. Koreczki nie wymagają umiejętności kulinarnych i są ekspresowe do przygotowania, a połączenie smaków to strzał w dziesiątkę. Po prostu pycha!

Koreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechamiKoreczki z serem pleśniowym, gruszką i orzechami

Składniki:

  • ser pleśniowy (np. Roquefort, Lazur)
  • gruszka
  • połówki orzechów włoskich
  • wykałaczki

Przygotowanie koreczków z serem pleśniowym, gruszką i orzechami:

Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Na wykałaczkę nadziewać kolejno: ser, gruszkę i połówkę orzecha włoskiego.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *