Crumble z truskawkami i rabarbarem pod kruszonką z płatkami kukurydzianymi


Crumble z truskawkami i rabarbarem, posłodzone miodem pod kruszonką z mąki żytniej i płatków kukurydzianych. Zdrowe i pyszne śniadanie na gorąco lub deser, który zadowoli niejedno podniebienie. Prosto, szybko i smacznie 🙂

Składniki:

  • 3 łodygi rabarbaru
  • 1/2 kg truskawek
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 pełna łyżka miodu

Kruszonka:

Przygotowanie:

Rabarbar obrać i pokroić na kawałki (1 cm). Truskawki odszypułkować, większe przekroić na pół. Dodać mąkę ziemniaczaną i miód. Wszystko dokładnie wymieszać.

Kruszonka:

Masło roztopić i ostudzić. Do miseczki wsypać mąkę, dodać miód i masło. Wszystko dokładnie połączyć, rozcierając palcami. Dodać lekko rozkruszone w dłoni płatki kukurydziane i wymieszać.

Kokilki wypełnić truskawkami z rabarbarem, wierzch posypać przygotowaną kruszonką.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Crumble kokosowo-ananasowe z daktylami

Śliwki pod migdałową kruszonką

Brzoskwinie pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów nerkowca

 

 




Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *