Prosta surówka z marchewki i jabłka, którą każdy z nas zna i przygotowuje na swój ulubiony sposób. Zamiast śmietany można dodać jogurtu naturalnego, majonezu lub odrobiny oleju. Idealnie będzie komponować się np. z rodzynkami 🙂
Składniki:
- 4 duże marchewki (około 700 g)
- 2 jabłka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
- około 2 łyżek soku z cytryny
- cukier do smaku
- sól
- pieprz
Surówka z marchewki i jabłka – przygotowanie:
Marchewki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać śmietanę lub jogurt i sok z cytryny. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Smacznego 🙂
Najprostsza i najsmaczniejsza. Jedna z moich ulubionych
Smaczna, tylko dla mnie śmietany musi być więcej, dwie łyżki to za mało.