Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu 🙂
Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem
Składniki:
- 4 sznycle z indyka
- 200 g świeżego szpinaku „baby”
- około 100 g koziego sera
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- sezam
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Wrzucić lekko posiekany szpinak i podgrzewać mieszając, aż zwiędnie (około 3 minut). Ewentualnie odcisnąć z nadmiaru wody i doprawić solą i pieprzem.
Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Na każdy nałożyć porcję szpinaku i kawałek koziego sera. Następnie zawinąć i spiąć szpikulcami do mięsa. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w sezamie. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut.
Smacznego 🙂
To też może Ci zainteresować:
- Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym
- Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli
- Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami
- Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym
- Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią
Wspaniałe danie! 🙂