Kolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich. Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta do przygotowania. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję 🙂
Składniki:
- 2 szklanki chudego mleka
- 1 pełna łyżka pasty z orzechów włoskich
- 5 – 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
- miód
Dodatkowo:
- bita śmietana do dekoracji
- 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich
Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną – przygotowanie:
W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy do szklanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy orzechami włoskimi.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: