Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną


Kolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich. Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta do przygotowania. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję 🙂

Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną

Składniki:

Dodatkowo:

  • bita śmietana do dekoracji
  • 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich

Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną – przygotowanie:

W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy do szklanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy orzechami włoskimi.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *