Deser z mango i mascarpone to szybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco 😉 Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt ? Oceńcie sami 🙂
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 1 małe dojrzałe mango
- 100 g herbatników
- około 1 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki soku z limonki
Przygotowanie:
- Herbatniki pokruszyć (3 zostawić do dekoracji).
- Do serka mascarpone dodać sok z limonki i cukier puder. Dokładnie wymieszać.
- Mango obrać i zmiksować.
Na dno kieliszków nakładamy pokruszone herbatniki, potem warstwę mascarpone, mango i cienką warstwę herbatników. Dekorujemy kawałkami herbatników i listkiem mięty.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować:
Uwielbiam takie proste i orzeźwiające desery 🙂
Ile wychodzi małych słoiczków deseru?
Wyszły 3 kieliszki do wina
A mi wyszło 5 małych kubków
Dzień dobry a ten przepis na ile porcji wychodzi w pucharkach?
3 kieliszki do wina.