Deser z mango i mascarpone


Szybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco 😉 Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt ? Oceńcie sami 🙂

Deser z mango i mascarpone

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 1 małe dojrzałe mango
  • 100 g herbatników
  • około 1 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki soku z limonki

Przygotowanie:

  1. Herbatniki pokruszyć (3 zostawić do dekoracji).
  2. Do serka mascarpone dodać sok z limonki i cukier puder. Dokładnie wymieszać.
  3. Mango obrać i zmiksować.

Na dno kieliszków nakładamy pokruszone herbatniki, potem warstwę mascarpone, mango i cienką warstwę herbatników. Dekorujemy kawałkami herbatników i listkiem mięty.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Deser z czereśniami i kardamonem

Deser bananowy z kajmakiem

Deser czekoladowy z chili

Deser bananowo – porzeczkowy

Deser orzechowo – karmelowy


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarz do “Deser z mango i mascarpone